Garšu māksla Brenguļu sākumskolā

indexPirms gada mūsu skolā saimniecītes Ingunas Vilkas vadībā sākām apgūt ēdienu radīšanas mākslu. Šajā laikā esam iemācījušies gatavot salātus, neticami gardas uzkodas, brīnumainu pavasara kokteili no gāršas, biezzupas, pildītas vistas, pelmeņus, kāpostu tīteņus, cepešus… piparkūkas un sklandu raušus.  Mūsu nodarbībās piedalījušās ne tikai māmiņas, vecmāmiņas, mājsaimnieces, bet arī zēni un meitenes – ar vārdu sakot visi, kuriem virtuves noslēpumi likušies aizraujoši.

Šai nodarbībai gatavojāmies īpaši, jo tā veltīta Latvijas valsts 95 dzimšanas dienai. Mūsu brīnišķīgā saimniece Inguna iegādājās produktus un ēdienkarti sastādīja, uzklausot dalībnieku vēlmes.

 Atlocījām piedurknes un ķērāmies pie darba. Kamēr Undīnes mamma kūla putukrējumu un kārtoja zemenes desertam patriotiskās krāsās, auklīte Gunta tikmēr mizoja bietes, cepa tās un kārtoja ar fetas sieru. Patrika un Andras mammas grieza, rīvēja, maisīja, līdz izveidoja gardo laša un liellopa tartaru. Katrīnas mamma izveicīgi cepa ar citrona un sīpolu šķēlītēm kārtotu cepeti, kam visai romantisks nosaukums „Lāča ķepa”;  Kristiāna mamma lūkoja, lai nekas nenoietu greizi ar vistas gaļas kroketēm. Tika domāts par svētku galda noformējumu ar baltu galdautu, sarkanbaltsarkanām rozēm, svecēm, karodziņiem.

Kad visi ēdieni, glīti servēti pasniegti galdā un plītis izslēgtas, seko vakara gaidītākais brīdis- ēdiena baudīšana. Vispirms ar acīm, priecājoties par vilinošajiem gardumiem, pēc tam -izbaudot katra ēdiena garšas  buķeti. Kā vienmēr, arī šoreiz  apgūtās prasmes demonstrēsim saviem mājiniekiem, palutināsim ar daudzveidīgiem ēdieniem.

 Arī es tur biju-pie galda sēdu, sulīgus cepešus ēdu, izklaidējos un atpūtos bez bēdu – Sandra Kaufmane

index1 index.2 index.3 index.4

komentāri


  • Tavs viedoklis ir svarīgs:

Tavs viedoklis ir svarīgs: